В Україні офіційно розпочали приготування до продажу 12 родовищ

30.08.2018 17:08 0

В Україні офіційно розпочали приготування до продажу 12 родовищ

В Державній службі геології та надр України офіційно розпочали приготування до ІІІ аукціону з продажу спецдозволів на користування надрами, який відбудеться 27 грудня 2018 року.
На аукціон виставлено 12 ділянок і у надрокористувачів є можливість подати заявки на торги до 12 листопада 2018 року. Інвесторам будуть представлені ділянки з покладами мінеральних вод, пісковику, вапняка, графіту, вугілля, пише видання daily-news.com.ua
«Сьогодні офіційно стартувала компанія по підготовці до третього аукціону. На сайті «Урядовий кур’єр» розміщене оголошення з переліком ділянок по шести областях. Початкова вартість дозволів становить більше 30 мільйонів гривень, тобто після проведення ІІІ аукціону ми зможемо спрямувати таку суму до держбюджету. Терміни дії спецдоволів сягають від 5 до 20 років», –повідомив керівник Держгеонадр Олег Кирилюк.
Також очільник нагадав, що у потенційних надрокористувачів є 75 днів на подачу та підготовку документів.
Аукціон відбувається на виконання рішень Уряду Володимира Гройсмана по ширшому залученню інвестицій в економіку України та створенню максимально комфортних умов для компаній, що хочуть розвивати свій бізнес в Україні. Зокрема, для зручності инвесторів подовжено строки подачі заявок на участь у конкурсі.
«Як показала практика введених нами правил, подовження терміну позитивно вплинуло на рівень підготовки документації учасниками аукціонів. А це означає, що в аукціоні приймуть участь більше компаній ніж в попередніх торгах», – додав держменеджер.
«На аукціон Держгеонадра підготували 12 лотів. Більшість з яких – це підземні води, інші – це пісковики, вапняки, графіт вугілля. Усі ці ділянки потребують геологічного вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою. Нам дуже важливо щоб аукціон пройшов успішно, задля розширення мінерально-сировинної бази країни», – зазначила т.в.о. директора Департаменту дозвільної та міжнародної діяльності Марина Васюкова.
Нагадаємо, аукціон щодо кожної ділянки надр відбувається за умови реєстрації не менш як двох покупців на придбання спецдозволу. Переможець аукціону протягом 30 календарних днів після його проведення повинен здійснити розрахунки за придбаний дозвіл шляхом внесення коштів до державного бюджету і сплатити різницю між ціною продажу лоту та гарантійним внеском. Вартість геологічної інформації на ділянку надр, розмір сплати якої наведено у переліку ділянок надр, які планується виставити на аукціон, також сплачується переможцем аукціону.
Читайте також: В зоні проведення ООС за добу зафіксовано 18 обстрілів
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Сериал Кухня: итоговый 6 сезон онлайн в хорошем качестве Можно ли взять кредит при минимальной пенсии? Обзор упаковщиков палет в пленку Отличная компания по строительству бассейнов Создание сайтов любой сложности

Последние новости