Десять звичок, які значно продовжують життя

15.08.2018 11:09 0

Десять звичок, які значно продовжують життя

Вчені зі Стенфорда провели дослідження і розкрили секрети, які допоможуть вам прожити до 95 років.
Деякі результати аналогічних досліджень інших вчених змушують по-новому поглянути на звичні речі, пише daily-news.com.ua. Наприклад, на ваші туфлі або черевики. Виявляється, навіть тут є зв'язок з тривалістю життя.
Експерти знайшли 10 неочевидних речей, які гарантовано допоможуть продовжити ваше життя. Всі правила прості, але дієві.
1. Ходіть до одного і того ж лікаря
Якщо ви спостерігаєтеся у одного і того ж лікаря протягом довгих років, то проживете довше, довели дослідники Університету Ексетер з Англії.
Це стосується не тільки терапевта, а й вузьких фахівців на кшталт хірурга або навіть психіатра. Лікарі запам'ятовують особливості пацієнта, якого ведуть, і, якщо щось раптом змінюється, вони швидше реагують. А новому лікаря доведеться розбиратися з проблемою заново.
2. Плануйте свій бюджет і відкладайте гроші на чорний день
Фінансові експерти люблять проводити паралелі між фінансовим і фізичним здоров'ям. І не дарма. Група американських дослідників виявила: для людей старше 50 років, раптом позбулися значної частини своїх доходів, ризик смерті підвищувався майже в 2 рази.
По-перше, пов'язаний з втратою стрес не йде на користь. По-друге, втративши гроші, люди втрачають і можливість якісно дбати про своє здоров'я, відвідувати хороших лікарів. Так що фахівці радять почати підготовку до пенсії років за 10 до виходу на неї і бути морально готовим до фінансових втрат.
3. Їжте більше жирів
У дослідженнях, опублікованих Американською асоціацією епідеміології та профілактики серцевих захворювань, сказано, що ті, хто регулярно вживає мононенасичені жири, такі як оливкова і інші рослинні масла, авокадо, горіхи і насіння, на 16% знижують ризик смерті від хвороб серцево-судинної системи.
А якщо ви додасте в свій раціон тваринні жири - молочні продукти, яйця, домашню птицю, червоне м'ясо і рибу - в тих же пропорціях, що і рослинні жири, це може знизити ризик смерті від серцевих захворювань приблизно на 25%.
4. Слідкуйте за роботою шлунка і кишечника
Секрет нашого довголіття криється в кишечнику. Про це свідчать дослідження вчених монреальського Університету МакГілл. А корисні бактерії, які там живуть, продовжують нам життя.
Прибуток активно впливають на те, як метаболізуються продукти, які ми їмо, допомагають краще засвоювати корисні речовини. А це важливо, адже вчені вже давно довели, що кишечник безпосередньо пов'язаний з нашим мозком, а багато захворювань шлунково-кишкового тракту провокує саме «непорядок» в голові.
5.Носіте зручний одяг і взуття
Те, що приносить нам задоволення і дарує комфорт, побічно продовжує наше життя. Доктор філософії Девід Розенбаум, якому нещодавно виповнилося 65 років, визнається, що дожив до такого віку багато в чому завдяки своїм якісним і зручним черевиків.
Адже саме вони допомагають йому контролювати свою активність: в зручному взутті легко проходиш не тільки необхідні для здоров'я 10 тисяч кроків, а й більше.
6. Не лежіть на дивані
Ви можете значно продовжити собі життя, якщо скоротите час, який проводите сидячи за столом в офісі або лежачи на дивані біля телевізора. Не рекомендується сидіти більше трьох годин підряд і проводити біля телевізора більше двох годин на день.
Якщо ви будете дотримуватися цих правил, то продовжите собі життя в середньому на 3 з гаком роки.
7. Спіть довше у вихідні
Тепер можна не картати себе. Нові дослідження шведського вченого Торбьона Акерстедта довели, що більш довгий сон у вихідні дні допомагає попередити проблеми зі здоров'ям, компенсувати недолік відпочинку на тижні і навіть знизити ризик передчасної смерті.
8. Регулярно прибирайте квартиру
30 хвилин фізичного навантаження в день 5 днів на тиждень значно знижують ризик смерті від серцево-судинних захворювань.
Це довів канадський вчений Скортт Лерна і його колеги з Університету Макмастер. При цьому навіть необов'язково ходити в спортзал. Досить прибирати вдома: мити підлогу, пилососити. Це вже приносить користь. А якщо ви ще й знаходите час, щоб пройтися до роботи або з роботи додому пішки, то, вважайте, навіть перевиконуєте норму.
9. Багато працюйте
Найбільшу довге і цікаве життя проживають люди, які ставлять собі за мету і роблять все, щоб досягти їх. Про це йдеться в новітніх дослідженнях вчених Гарварду.
А ось ті, хто безтурботно проводить молодість, не роблячи спроб побудувати кар'єру, ризикують померти раніше, ніж їх більш успішні ровесники. Життя мінлива, і те, про що ви мріяли в 20 років, в 30 вже не так актуально, а в 40 виглядає зовсім смішно.
Тому важливо не давати собі розслаблятися: постійно ставте собі цілі - необов'язково глобальні, але значущі для вас - і, як тільки мета досягнута, шукайте новий орієнтир.
10. Більше спілкуйтеся з людьми, які вас розуміють
Довше живуть ті люди, поруч з якими є друзі і близькі, готові підтримати їх у важкий момент і розділити з ними і горе, і радість.
Неважливо, чи є у вас велика компанія друзів або ваш кращий друг - ваша кохана людина, яка розуміє вас краще за всіх. Справа не в кількості, а в якості спілкування.
Ви можете побудувати запаморочливу кар'єру, заробити купу грошей, але якщо у вас немає надійного тилу, ваше життя навряд чи назвеш повністю щасливою. А саме щасливі люди живуть довше.
Читайте також: вчені відкрили новий метод лікування онкології
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Самый ожидаемый смартфон от Xiaomi в 2018 году: Mi 7 Самые свежие и актуальные новости Украины Базальтовая вата от надежных производителей Зачем и как писать статьи ученому? Качественное создание сайтов

Последние новости