В США підписали оборонний бюджет: що обіцяно Україні

14.08.2018 9:25 0

В США підписали оборонний бюджет: що обіцяно Україні

Президент США Дональд Трамп підписав закон про "Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони" (NDAA).
Про це повідомляє daily-news.com.ua.
Бюджет назвали на честь голови сенатського комітету з питань збройних сил Джона Маккейна, який бореться із важкою онкологією.
Загалом, документ передбачає спрямування 716 мільярдів доларів на оборону.
"Безпрецедентна підтримка дозволить нам стримувати супротивників і потужно провадити мирну політику адміністрації Трампа", - наголошується в заяві Білого дому.
"NDAA також зміцнює нашу підтримку союзникам в Європі проти російської агресії, через надання фінансування для ініціативи стримування в Європі. У протистоянні цим небезпекам, ми знаємо, що слабкість – найбільш певний шлях до конфлікту і надзвичайна потужність є найбільш певним засобом нашої оборони", - цитує Трампа Білий дім.
Як повідомлялось раніше, одна зі статей документу дозволяє виділити Міністерству оборони США 250 мільйонів доларів для надання безпекової допомоги Україні. У цю суму закладено 50 мільйонів доларів на оборонні летальні види озброєнь.
Документ включає положення про продовження співпраці з Україною у питанні кібербезпеки, який передбачає допомогу Києву у посиленні власних спроможностей щодо захисту від кібератак.
Також у розділі про "посилення стримування російської агресії у Європі" йдеться про посилену безпекову допомогу Україні та підтримку реформ оборонного сектору.
Проект бюджету-2019 закладає "розвиток і впровадження комплексної стратегії співробітництва у галузі безпеки, яка пояснює та визначає пріоритети підтримки союзників та партнерів у Європі, включаючи Естонію, Латвію, Литву, Польщу, Румунію, Болгарію, Україну, Молдову та Грузію; " і "вивчення можливості збільшити періодичність та масштаб проведення військових навчань НАТО у Чорному морі за участі України та Грузії".
Читайте також: стали відомі подробиці співробітництва Манафорта з Порошенком
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Высший пилотаж среди кальянов — кальяны Amy Надійні промислові вентилятори за приємною ціною Всё для футбола: качественная одежда и обувь Сумки и рюкзаки для хранения ваших инструментов Отличные товары для салонов красоты

Последние новости