Продаж найбільшого родовища сланцевого газу в Україні: скільки грошей отримає бюджет

10.08.2018 22:03 2

Продаж найбільшого родовища сланцевого газу в Україні: скільки грошей отримає бюджет

Кошти, які офшор Yuzgas B.V. заплатить за частку в 90% у ТОВ «Надра Юзівська» – оператора-інвестора угоди про видобуток сланцевого газу на Юзівській площі в Донецькій та Харківській областях – не потраплять до бюджету.
Як повідомляє daily-news.com.ua, кошти компанії Yuzgas BV за право входження в угоду про розподіл продукції Юзівської площі не будуть перераховані до державного бюджету, а будуть спрямовані компанії «Надра України». Про це йде мова у документах, які були роздані урядовому комітету на засідання 9 серпня. Всього голландський офшор Yuzgas B. V. за 90% власності в «Надра Юзівській» обіцяє заплатити 40 млн доларів (близько 1,08 млрд грн), але гарантовано з цієї суми буде сплачено лише 10%.
Ще в 2016 році після оголошення Yuzgas B.V. переможцем конкурсу з відбору учасника для спільного з видобутку газу на Юзівській площі, фірма перерахувала $0,80 млн, а ще $3,20 млн обіцяє сплатити протягом 15 днів після рішення уряду про передачу їй прав в «Надра Юзівська». Решту $36 млн фірма заплатить, якщо видобуток газу буде відповідати певним обсягам.
Також нова угода з інвестором передбачає зменшення його фінансових зобов’язань – з $410 млн інвестицій у розвиток родовища до $200 млн.
Читайте також: Представник Президента України в Криму зробив гучну заяву про засуху на півострові
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Услуги хорошего адвоката Торговые аквариумы для продажи живой рыбы Откатные ворота и установка своими руками Отопительные панели отличного качества и по доступным ценам в Харькове Новенькие байки по низкой цене

Последние новости