Названо ймовірне місце початку Третьої світової війни

03.08.2018 14:05 0

Названо ймовірне місце початку Третьої світової війни

Доктор військових наук, капітан першого рангу Костянтин Сівков перерахував основні місця, де потенційно може початися Третя світова війна.
Статтю експерта опублікував «Військово-промисловий кур'єр», передає daily-news.com.ua.
На думку фахівця, військові конфлікти «наростають через загострення регіональних протиріч», які підтримуються західними країнами. «Детонатором може стати виникнення курдської держави з відторгненням частини території Іраку і Сирії», - вважає експерт. Сівков не виключає, що внутрішні проблеми великих країн, наприклад Туреччини, можуть спровокувати громадянську війну всередині них.
Експерт допускає, що «існує ймовірність агресії США, Ізраїлю, країн НАТО і їх союзників з числа монархій Перської затоки проти Ірану». «Це буде досить масштабна локальна війна», - пише фахівець. Умовою виникнення такої війни експерт вважає «відновлення ракетно-ядерної програми Ірану або початок його військового конфлікту з однією з провідних країн Перської затоки, найімовірніше, Саудівською Аравією».
«Чи продовжиться війна в Ємені. Цей та інші конфлікти в Африці в своїй геополітичній основі матимуть протиборство Саудівської Аравії, США з одного боку, і Китаю, Ірану - з іншого за вплив в регіоні », - вважає експерт.
Окремо Сівков зазначає війну в Афганістані, куди може бути втягнутий Китай, «переділ сфер впливу» в Арктиці і прагнення частини латиноамериканських країн вийти з-під опіки США.
На думку експерта, на сході основними джерелами військової напруженості в середньостроковій перспективі будуть протиріччя на Корейському півострові, між Японією і Китаєм за спірні острови, між Японією і Росією через Курильську гряду, а також тайванське питання.
Читайте також: Стало відомо де проводить свою відпустку міністр МВС
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшая брендовая детская одежда Натуральний крафтовий сир ТМ «Магур» Что нужно знать при покупке квартиры Слабые стороны топовых моделей Ауди? Мастер по наращиванию ресниц в Днепре

Последние новости