Шпигунський скандал на Харківщині

31.07.2018 20:29 0

Шпигунський скандал на Харківщині

У Харкові вченого засудили до 12 років в'язниці за шпигунство для Росії
Засуджений збирав відомості про державне оборонне замовлення
Орджонікідзевський районний суд Харкова засудив до 12 років в'язниці харків'янина, який збирав для Російської Федерації інформацію про державних оборонних замовленнях України. Про це повідомляє daily-news.com.ua з посиланням на прес-службу прокуратури Харківської області.
Суд визнав чоловіка винним у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).
"Прокуратура довела, що зловмисник збирав відомості, які належать науковим установам і складають державну таємницю. Надалі інформацію планувалося передати представникам іноземної держави - Росії", - наголошується в повідомленні.
Зазначено, що мужч потрапив в поле зору Служби безпеки України в серпні 2017 року.
"Діючи на шкоду обороноздатності і державної безпеки України, він збирав відомості за державним оборонним замовленням, яке виконується одним з наукових центрів міста на підставі угод з Міністерством оборони України", - повідомили в прокуратурі.
Засуджений зараз знаходиться під вартою. Підкреслюється, що вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
Додамо, агентство УНІАН повідомляє, що мова йде про вченого Мехті Логунова. Також зазначено, що вчений був ватажком терористичної організації в Харкові, яка поставляла секретну інформацію в Москву. Організація мріяла взяти реванш за "Харківську народну республіку". Її діяльність припинила СБУ.
Нагадаємо, як писало РБК-Україна, в кінці червня Орджонікідзевський суд Харкова засудив громадянина Ірану Алі Джадуея за шпигунство проти України до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Аспіранта кафедри біомедичних технологій Харківського авіаційного інституту Джадуея затримали 31 серпня 2016 року у власній квартирі в Харкові.
За версією слідства, він умовив знайомого з наукового центру Харківського фізико-технічного інституту (ХФТІ) передати секретні військові технології радіорозвідки.
Нагадаємо, що на Харківщині знайшли тіло військовослужбовця з перерізаним горлом
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Як опалити автомобіль взимку? Джентрификация - как процесс обустройства районов Сервер в Голландии – это отличный выбор Детское питание: переход от грудного вскармливания к твердой пище Что вас ждет в лучшем казино онлайн

Последние новости