Померла черниця, яка зупинила замах на Філарета

29.07.2018 17:36 5

Померла черниця, яка зупинила замах на Філарета

Сьогодні, 29 липня, померла черниця Віра Сергіївна Бородіна, більш відома як ігумена Варвара, яка зупинила замах на Патріарха Філарета. Про це повідомив владика Євстратій на своїй сторінці в Facebook.
"У зв'язку з різким погіршенням самопочуття ранку, 29 липня 2018 року, духовний настоятель протоієрей Іоан Київський почав читати над нею канон на відхід душі, після чого через півгодини ігумена Варвара мирно пішла, віддавши дух свій в руки Божі", - сказав він.
Звернемо увагу, що саме вона врятувала Патріарха Філарета від підготовлюваного замаху. Увечері, коли позаштатний епіскоп Севастіян, разом зі своїм сином прийшов до Патріарха в резиденцію, ігумена Варвара почула кроки в коридорі і вийшла з кухні.
Епіскоп бризнув в неї балончиком і стрімко покинув резиденцію. Через деякий час синод прийшов до висновку, що якби речовина з балончика розпилили в обличчя Філарета, це могло б привести до тяжких наслідків, "аж до смерті".
Дії Севастіана визнали замахом і позбавили його священного сану.
Померла черниця, яка зупинила замах на Філарета
Загрузка...

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Канадский дом по украинской цене Недвижимость Житомира и всей Украины как на ладони Продажа оригинальных б/у запчастей в Украине Плюсы приобретения загородной недвижимости Поездка на море из Днепра на комфортабельной маршрутке

Последние новости