Українські вишиванки: поради з вибору від ukrglamour.com.ua

Гарні, яскраві та напрочуд елегантні українські вишиванки стають все популярнішими. Якщо раніше вишиванка була актуальна лише на етнологічних фестивалях чи на День Незалежності України, то сьогодні цей одяг можна побачити на весіллі, хрестинах, світських заходах, концертах тощо. Таким чином, вишиванка є універсальним одягом, а тому до її вибору треба відноситись відповідально. З чого почати? Компанія ukrglamour.com.ua дає поради щодо вибору національного одягу.

Ручна чи машинна вишивка?

Це залежить від того, яким є бюджет вашої покупки. Ручна робота дуже трудомістка, отже вартість таких виробів досить висока. Але сорочки з машинною вишивкою виглядають гарно та яскраво. Їх асортимент такий багатий, що ви зможете обрати неповторний виріб.

Люди часто питають: чи можна відрізнити ручне й машинне вишивання? Можна, ще й досить легко. Одяг, вишитий машинним засобом, виглядає майже однаково з обох боків. Ручна робота з оборотного боку виглядає дещо гірше, ніж з лицьової.

Стара чи нова?

Це стосується тих любителів національного одягу, які віддали перевагу ручній вишивці. Але треба урахувати наступне. Якщо старовинна сорочка зберіглася досить добре, вона має художню цінність, та ціна її буде великою. Якщо вишиванка знаходиться у поганому стані, полотно пожовкле, а нитки втратили свій колір – нащо вам такий одяг? В Україні є чимало професійних майстринь, які досконало володіють мистецтвом старовинної вишивки. Не гірше, як це робили майстрині минулого.

Яка тканина краще?

Найліпша та найдорожча тканина для вишиванки – це домоткане полотно, яке виробляється вручну. Не гірший варіант – льон фабричного виробництва. Дуже красиво виглядає вишиванка з габардину. Це натуральна тканина з вовни австралійських вівець. Габардин є досить практичним: він не зминається так сильно, як лляна тканина.

До шифона треба ставитися обережно. Треба з’ясувати, який відсоток штучного волокна він вміщає. Якщо відсоток синтетики високий, бажано обирати іншу тканину. Бо шифоновий виріб не буде носитися з комфортом, особливо влітку.

Різновид вишивки

Ціна на виріб залежить від розміру та типу вишивки. Візерунок може наноситися безпосередньо на виріб чи на окрему тканину (потім нашивається на одяг). Перший варіант є більш коштовним. Щодо розміру візерунку, то, чим більша площа тканини покрита вишивкою, тим вартість виробу більше. Чим більше щільність вишивки, тим довше одяг буде служити.

Колір тканини

Українські вишиванки зовсім не повинні бути білими. Набирають популярності й вироби з чорної матерії. Якому варіанту віддати перевагу? Якщо ви обираєте одяг для повсякденного ношення, то чорна тканина виглядає досить стильно. Для святкового одягу білий колір є найліпшим.

Інтернет магазин вишиванок (див. http://ukrglamour.com.ua/) пропонує різноманітний асортимент вишитої продукції!

Следующая новость
Предыдущая новость

Терминалы для сбора данных Написание уникальной, качественной магистерской работы Низкие ставки и высокие выигрыши в казино Вулкан Как красиво выражать эмоции Большой выбор качественных полотенец из натуральных материалов

Последние новости