Названі умови для проведення виборів на території окупованого Донбасу

09.10.2019 15:05 9

Названі умови для проведення виборів на території окупованого Донбасу

Олександр Качура заявив, що таку позицію партії підтримують в ОБСЄ.
У партії «Слуга народу» відзначили умови, після дотримання яких можливо провести вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, повідомляє СобКор.
Народний депутат Олександр Качура заявив, що проведення виборів на окупованому Донбасі неможливе до того, як Україна отримає контроль над державним кордоном з Росією. Також важливо, щоб на цих територіях повноцінно розпочнуть працювати українські правоохоронні органи. Крім того, вибори мають проходити згідно української Конституції.
"Вибори можливі лише після того, як туди зайде наша поліція, яка буде стежити за безпекою громадян та в повній мірі виконувати правоохоронні функції, а наші військові візьмуть під контроль кордон. Тільки в такому випадку можливе проведення виборів в ОРДЛО", - заявив він.
Олександр Качура також сказав, що таку позицію партії підтримують і в ОБСЄ.
Читайте також: Зеленський наказав спростити проходження КПП на Донбасі
"Нещодавно я зустрічався у Варшаві з генеральним секретарем ОБСЄ, ми обговорювали ці питання. Вони підтримують нашу позицію: спершу звільнення територій, потім проведення виборів - згідно Конституції та законів України. І лише потім введення якихось особливих статусів", - підкреслив Олександр Качура.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Удушье и первая помощь при асфиксии Купить лайки в ТикТок Услуги поставщика высокоскоростного доступа в сеть Экологический туризм в Карпатах Диво Закарпаття – квітуча сакура

Последние новости