Білоруси організували мітинг у Мінську

06.10.2019 22:25 6

Білоруси організували мітинг у Мінську

У столиці Білорусі Мінську проходить мітинг за незалежність, учасники якого протестують проти можливої інтеграції з Росією.
Про це пише СобКор.
Мітинг ініціював опозиціонер Микола Статкевич в рамках передвиборчих пікетів кандидатів у депутати. В мітингу взяли участь близько 100 людей.
Раніше Росія передала Білорусі «пропозиції з інтеграції» до 20-річчя Союзного договору між країнами.
1 березня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країна не проти спільної валюти з Росією, утім це має бути не білоруський і не російський рубль.
Читайте також: Мітинги в Росії: в Новосибірську пройшла акція «Геть Путіна»
24 грудня Олександр Лукашенко заявив, що відтепер не називатиме Росію «братньою державою», а лише «партнером», оскільки у РФ «це поняття більше неприйнятне».
Лукашенко висловив хвилювання, що РФ хоче «включити» Білорусь у свій склад під приводом «глибокої інтеграції». У РФ пояснили, що об'єднання РФ та Білорусі зараз не на порядку денному.
Водночас у Росії заявили про завершення підготовки проекту Концепції зближення законодавства Росії й Білорусі. У РФ кажуть, що створення документа «допоможе покращити економічну співпрацю».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Блокноты и канцтовары оптом и в розницу в «Стикере» Купить швейцарские часы: ТОП 3 бренда Плюсы приобретения загородной недвижимости Визитки, которые смогут презентовать вас наилучшим образом Новостройки Украины: обоснованный приоритет!

Последние новости