Депутати затвердили програму діяльності Кабміну

05.10.2019 12:05 7

Депутати затвердили програму діяльності Кабміну

Верховна Рада ухвалила проєкт постанови про програму діяльності Кабінету міністрів (№2186) на найближчі 5 років.
Про це пише СобКор.
За таке рішення проголосували 236 народних депутатів, проти – 21, утримались – 36, не голосували – 64.
Як зазначив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, вона має 78 цілей, розбиті на три розділи.
Перший розділ присвячений розвитку людського капіталу, який містить п’ять складових – освіта, охорона здоров’я, соціальна політика, захист ветеранів і культура та розвиток спорту.
У сфері ж медицини, на думку Гончарука, має лишитися принцип «гроші ходять за пацієнтом».
«Ні фінансуванню стель, приміщень, ліжок. Так фінансуванню послуг, які надаються пацієнтам», – сказав прем'єр.
Крім того Гончарук переконаний, що має бути продовжена програма «Доступні ліки». При тому має бути запроваджений метод персонального ліцензування лікарів, який допоможе передати лікарям більше свободи, але персоналізувати їхню відповідальність за їх діяльність, щоб вони мали можливість розвиватися і формувати свою історію. В майбутньому, на думку прем’єра ліцензування лікарів може адмініструватися у самоврядування лікарів.
У питанні соціальної політики уряд бачить своїм головним завданням на наступні п’ять років – «подолати бідність».
Також Гончарук розказав, що вже цього року буде проведений так званий «електронний перепис населення», коли за допомогою об’єднання всіх баз даних буде видно скільки насправді в Україні населення, що це за люди і яку допомогу вони отримують. «Так ми точніше будемо розпоряджатися грошима, а це означає, що більше грошей отримає той, кому це насправді потрібно».
На його думку, українські родини мають витрачати не більше 15% від свого сукупного доходу на комунальні послуги і поки не буде забезпечено інших підхід для забезпечення доходу сімей, які його потребують, «держава повинна захищати такі сім’ї і допомагати їм, підтримувати за рахунок програми субсидій», яку буде продовжено.
Читайте також: Зеленський розповів, коли оприлюднить передвиборчу програму
За словами Гончарука, для досягнення цих і інших цілей уряду, які передбачені в програмі, необхідно забезпечити 40% економічного зростання за найближчі 5 років, що є реалістичним. «Для його в наступному році треба зрости на п’ять і кожен наступний рік на сім відсотків. Такі періоди в історії нашої країни вже були. В інших країнах також. Це абсолютно реальна історія. Для цього потрібно підвищити рівень економічної свободи в країні», – вважає Гончарук.
За його словами для цього з наступного року буде запроваджене трирічне бюджетне планування, коли бюджет буде ухвалюватись парламентом не на один, а на три роки що «дасть можливість більшої прогнозованості».
«Так само ми плануємо менше позичати… а для цього треба знижувати дефіцит державного бюджету. На наступний рік він все ще великий і кожен наступний рік ми будемо пропонувати вам його зменшувати. Так само ми маємо намір здешевлювати обслуговування державного боргу. Для цього…. Ми поступово замінятимемо більш дорогі і короткі гроші більш дешевими і довгими. І поступово заміняючи, ми зменшуємо навантаження на наш бюджет і за рахунок економічного зростання зменшуємо долю ВВП і в бюджеті» – розповів прем’єр-міністр.
Програма дій уряду також передбачає зміни системи оподаткування, оскільки вона на сьогодні є не справедливою і не створює правильні стимули.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Преимущества пенопласта Женская казахская одежда Качественная косметика для вашей красоты Невероятная шуба из соболя для вас Быстрое и комфортное получение биометрического паспорта

Последние новости