Вчені розповіли, як зробити червоне м’ясо безпечним

30.09.2019 22:47 6

Вчені розповіли, як зробити червоне м’ясо безпечним

У наукових колах вважається, що саме наявність N-гліколілнейрамінової кислоти, або Neu5Gc, робить свинину, яловичину і баранину небезпечними для нас.
Про це пише СобКор.
Ця сполука зустрічається у більшості ссавців, проте організм людини не здатний синтезувати його через відсутність необхідного гена.
У великій кількості N-гліколілнейрамінова кислота міститься в червоному м’ясі, в меншій мірі – в молочних продуктах та рибі.
Читайте також: Вчені розповіли, як шкільний обід впливає на успішність дитини
У чому ж небезпека Neu5Gc? Вся справа в тому, що це з’єднання може зв’язуватися з людськими цукрами і сприяти появі різних хвороб і ранньої смерті.
Вчені провели досліди на гризунах і прийшли до висновку, що якщо N-гліколілнейрамінову кислоту прибрати з червоного м’яса за допомогою спеціального ферменту, то воно стане безпечніше для нас.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Рейтинговые казино – победы и выплаты без ограничений Как и где заправить картридж в Чернигове Мальчик или девочка? Главный вопрос праздника Идеальная новостройка в Броварах глазами инвестора — современная и комфортная Как определиться с выбором древесного материала

Последние новости