Масові протести у Єгипті: як приборкують демонстрантів

22.09.2019 4:45 6

Масові протести у Єгипті: як приборкують демонстрантів

У Каїрі та ряді інших міст відбулися демонстрації проти президента країни Абдула Фаттаха аль-Сісі, під час яких проти активістів поліція застосувала сльозогінний газ.
Про це пише СобКор.
Відомо, що сотні єгиптян вийшли на площу Тахрір в Каїрі, вимагаючи відставки президента країни Абдули Фаттаха аль-Сісі. Подібні акції мали місце і в інших містах Єгипту. Причиною протестів стали звинувачення уряду Сісі в корупції. Проти демонстрантів поліція застосувала сльозогінний газ.
Всього в ході протестів було заарештовано, як повідомляється, 5 осіб.
Читайте також: Протести у Франції: поліція затримала 240 осіб
Це практично перші протести проти президента з моменту, коли Сісі зайняв свою посаду в 2014 році.
Як повідомлялося, Сісі прийшов до влади після того як очолив військовий переворот у 2013 році проти демократичного обраного президента Єгипту Мохаммеду Мурсі.
За роки правління нинішнього єгипетського президента в країні спостерігається все більше порушень прав людини. Характерно в цьому плані те, що на виборах 2018 року Сісі набрав офіційно 97% голосів.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Где купить медицинскую книжку Установить виниры E-max Одягові металеві шафи від виробника Професійні товари для індустрії краси Что такое проверка контрагента? YouControl на страже вашего бизнеса

Последние новости