Напередодні осіннього погіршення погоди і розгулу застуди фахівці радять налягати на овочі та фрукти – вони допоможуть зміцнити імунітет перед настанням важкого для здоров’я сезону.
Про це пише СобКор.
Лікарі розповіли, які овочі та фрукти будуть найбільш корисними в цей період.
Картопля. Скромна картопля є, мабуть, найдешевшим джерелом харчового калію, одного з найважливіших мінералів для здоров’я людини.
Калій бере участь в регуляції рівня рідин, кров’яного тиску і нервової системи, при його нестачі можуть виникати як фізичні, так і психічні порушення.
За словами дієтологів з Університету Вашингтона, картопля дозволяє отримувати не тільки необхідний організму калій, але і вітамін С – один з кращих захисників імунітету. Головне – їсти картоплю не смаженою і без додаткових калорійних соусів.
Гарбуз. Чоловікам гарбуз приносить особливу користь – цей овоч зміцнює здоров’я передміхурової залози. Для жінок вживання гарбуза служить захистом від захворювань молочних залоз. Гарбуз ефективно зміцнює імунітет і є джерелом бета-каротину, заліза, магнію, кальцію, вітамінів груп B, K, C, E, PP і A – всі ці корисні речовини можна отримати, якщо готувати гарбуз на пару, варити його або запікати.
Читайте також: Медики розповіли про користь мигдалю для здоров’я
Яблука. Для здоров’я дуже корисні сорти яблук, що дозрівають восени. Вони практично аж до настання весни забезпечують організм вітамінами і клітковиною. Їх вживання робить міцнішими імунний захист організму, покращує травлення, очищає від токсинів.
Шипшина. Ця доступна ягода – ідеальний помічник у зміцненні імунітету. Шипшина є чудовим джерелом вітамінів, органічних кислот і ефірних масел, які дуже корисні для поліпшення самопочуття при гіпертонічній хворобі.
Буряк. Будучи дешевим і доступним продуктом харчування, буряк ефективно оздоровлює серце. Вміст в буряку певного співвідношення натрію і кальцію забезпечує нормальну циркуляцію крові і разом з цим – необхідне всім внутрішнім органам харчування. У буряках міститься більше 50% натрію і 5% кальцію – саме в такій пропорції забезпечується краща розчинність кальцію в крові.