Лікарі розповіли про сигнали онкології, які не можна ігнорувати

10.09.2019 23:15 6

Лікарі розповіли про сигнали онкології, які не можна ігнорувати

Незрозуміла втома. Втома або перевтома можуть з’явитися через рак. Швидко цей симптом з’являється при колоректальному раку і лейкемії.
Про це пише СобКор.
Якщо втома довго не проходить, краще звернутися до лікаря.
Стрімка втрата ваги. Одна з найбільш ймовірних причин – онкологічне захворювання.
Постійний біль. Хворобливі відчуття в частинах тіла, органах, які не проходять навіть після лікування – серйозний привід для занепокоєння.
Ущільнення під шкірою. Новоутворення на тілі можуть бути викликані пошкодженнями тканин, гормональним збоєм, інфекціями і онкологією.
Лікар повинен встановити точну причину.
Часта лихоманка. Підвищена температура означає, що імунна система ослаблена і організм докладає величезних зусиль для боротьби з хворобою. Часто це симптом ранніх стадій лімфоми і лейкозу.
Зміни на шкірі. Будь-які плями, родимки, бородавки, які раптово з’явилися на тілі, можуть бути ознаками меланоми.
Постійний кашель. Кашель або хрипота, які не піддаються лікуванню, супроводжуються болем у грудях, спині або області плечей, повинні насторожити. Можливо, у вас розвивається рак легенів.
Зміна звичок сечового міхура або кишечника. Прискорене бажання ходити в туалет, присутність в сечі крові, біль при сечовипусканні, діарея або запори – серйозний привід для того, щоб звернутися до лікаря. Вони можуть бути ознакою онкології сечового міхура або колоректального раку.
Читайте також: Лікарі назвали, як розпізнати рак легень
Кровотеча. Кашель або блювота з кров’ю, кров’янисті виділення зі статевих шляхів і будь-які тривалі кровотечі – привід для проходження діагностики.
Проблеми з ковтанням. Відчуття грудки в горлі, труднощі при ковтанні слини, проблеми з травленням можуть бути ознакою раку шлунка, стравоходу або горла.
Фахівці підкреслюють: більшість видів онкологічних захворювань піддаються лікуванню на ранніх стадіях. Уважне ставлення до здоров’я і своєчасний візит до лікаря можуть врятувати життя.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Преимущества алюминиевых радиаторов для дома Букмекерская контора с лучшими предложениями для азартных игроков Подбор макбука по правилам Большой выбор яхт и катеров в Киеве Искусственные цветы для ритуальных услуг

Последние новости