Медики розповіли, що потрібно жувати, аби подолати гіпертонію

09.09.2019 12:46 6

Медики розповіли, що потрібно жувати, аби подолати гіпертонію

Італійські експерти розповіли, які методи дозволять успішно впоратися з гіпертонією.
Про це пише СобКор.
За словами фахівців, гіпертонія широко поширена і часто визначається неправильною дієтою, що погіршує стан здоров’я нирок, печінки, артерій, серця та ендокринної системи і є важливим фактором ризику розвитку інсульту, інфаркту міокарда, серцевої недостатності.
У зв’язку з чим першим і особливо важливим методом боротьби є правильний раціон. Слід мінімізувати вживання солі, цукру, м’яса, сиру, оброблених харчових виробів, жирних молочних продуктів, випічки, кави, вина і алкоголю в цілому. Віддавати перевагу слід фруктам і овочам, бобовим, горіхам, оливковій олії, цільнозерновим. В якості альтернативи солі рекомендується перейти на додавання в страви часнику, орегано, кмину, інших спецій.
Не менш добре справляються з високим кров’яним тиском народні засоби. Особливо в цьому відношенні славиться гібіскус, що довели останні дослідження. Досить активно бореться з гіпертонією і рукола. Рослину можна додавати в салати і просто жувати.
Важливо відзначити, що в деяких випадках підвищення значень АТ залежить від використання, а іноді й зловживання деякими засобами, серед яких солодка, краплі для носа, протизаплідні таблетки. Припинення прийому стабілізує показники артеріального тиску. Вирішити проблему допоможуть і виключення факторів, що провокують гіпертонію: малорухливий спосіб життя, куріння, стрес. Важлива і нормалізація балансу калію і натрію в організмі, що досягається за рахунок відповідного харчування.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Офисный стол для комфортной работы Доставка всегда свежих цветов в Киеве Искусственные цветы для ритуальных услуг Экипировка и инвентарь для футбола, волейбола и баскетбола в интернет-магазине TeamSports Чудовий варіант для подарунка інтелектуала

Последние новости