Лікарі розповіли про користь лісових опеньків

04.09.2019 21:05 6

Лікарі розповіли про користь лісових опеньків

Опеньки, які можна зібрати в лісі, приносять багато користі здоров'ю.
Про це пише СобКор.
По-перше, вони змушують піднятися з дивана і піти або поїхати в ліс, де чисте повітря і багато місця для ходьби, що дуже корисно для людини.
А по-друге, це найкраще джерело білків і вітамінів. І ще одна користь опеньків в тому, що в них мало калорій. Ці гриби підходять як для смаження, так і для консервування на зиму. Їх люблять вживати в їжу люди, які "підсіли"на різні дієти.
Насправді у опеньків є різні наукові назви. Вони відносяться до сімейств фізалакрієвих, строфарієвих, тріхоломових та інших загонів грибів. Як сказав про опеньки міколог з США Томас Вовк, це "прокляття сучасної систематики".
Читайте також: Медики назвали напій, який істотно продовжує життя
Опеньки ростуть в основному в сирих лісах. Їх улюблене місце зростання - підгнилі пеньки.
Фахівці відзначають, що опеньки можна збирати з кінця серпня і до жовтня.
Позитивний вплив опеньків на організм полягає в тому, що вони не потребують довгої термічній обробки. Вони застосовуються як проносний засіб, так і просто тому, що вони смачні.
Позитивними сторонами опеньків є присутність вітаміну B3 (PP). Цей вітамін покращує секрецію жовчного і шлункового соків. Також в опеньках повно вітаміну B2 (рибофлавіну). Присутні в них ще й такі вітаміни, як B6 і B9, а також калій і магній.
Незважаючи на всі переваги опеньків, є протипоказання. Їх можна їсти людям з проблемами в травної системи, з нирковою недостатністю, вагітним жінкам і гіпертонікам.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Кондиционеры по низким ценам Отличная термолента по хорошей цене Какими параметрами должен обладать хороший гироборд Услуги строительства для вашего бизнеса Современные методы получения кредитов на разные цели

Последние новости