Медики розповіли, як визначити стан здоров’я за слиною

28.08.2019 0:46 6

Медики розповіли, як визначити стан здоров’я за слиною

За словами фахівців, в даний час невеликого зразка слини достатньо для діагностики аутоімунних захворювань, серцево-судинних хвороб, цукрового діабету, ВІЛ, раку порожнини рота, інших недуг.
Про це пише СобКор.
Все ж є ознаки, з якими можна розібратися самостійно. Зокрема, якщо її консистенція густа і липка, що супроводжується диханням через рот, то це сигналізує про апное уві сні.
Сухість у роті або ксеростомія найбільш часто викликана ліками для нормалізації кров’яного тиску. Сюди ж відносяться шлунково-кишкові препарати, що супроводжується товстою, тягучою слиною. Симптом є і відомою ознакою цукрового діабету. Якщо має неприємний кислий смак, то мова йде про можливий рефлюкс, коли шлункова кислота підступає до горла і викликає печію та нудоту.
Читайте також: Медики розповіли, як сир впливає на нирки
Збільшення вироблення слини нерідко пов’язано з вагітністю. Якщо ж вона грудкувата і біла разом з болем у горлі, то висока ймовірність пероральної дріжджової інфекції, викликаної грибком Candida albicans. Зазвичай у здорових людей кандида альбіканс зустрічається рідко.
Однак, якщо у людини має місце цукровий діабет або ослаблена імунна система, то шанси на розвиток патогена підвищуються. Літні люди і діти також більш сприйнятливі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Легальный пригон автомобиля из США в Украину Центр пластической хирургии “GRACE” поможет исполнить вашу мечту Услуги по срочному оформлению загранпаспорта старого и нового образца В каких случаях требуется настройка ГБО 4-го поколения? Какой должна быть идеальная заправка для кальяна?

Последние новости