Супрун розповіла про обов’язкове ліцензування для лікарів

27.08.2019 22:45 16

Супрун розповіла про обов’язкове ліцензування для лікарів

Захищати ліцензію потрібно буде кожні три роки. Якщо ж лікар працює в лікарні, щороку їздить на курси із професійного розвитку, ліцензія продовжується автоматично.
Про це пише СобКор.
Ліцензування існує у більшості країн світу, щоб забезпечити якість лікарів і довіру до них, а також – незалежність лікарів, пояснює Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України.
«Зараз українські лікарі дуже залежні від головного лікаря чи завідувачів відділень, де вони працюють. Коли у них буде ліцензія – вони не повинні будуть проситися на роботу: вони зможуть самі обирати, де працювати, і підписувати контракт із роботодавцем на основі роботи, яку вони роблять, кількості пацієнтів та попереднього досвіду», – зазначає вона. Професійне ліцензування мотивуватиме лікаря до безперервного професійного розвитку, гарантує його зацікавленість у позитивній репутації серед пацієнтів та персональну відповідальність за свої рішення, наголошує Олександр Лінчевський, заступник міністра охорони здоров’я України.
Читайте також: Супрун розповіла про пріоритетні завдання МОЗ
«Впровадження ліцензування – це впровадження нової культури взаємин між лікарем і пацієнтом, лікарем і державою та всередині лікарської спільноти. Раніше за результат лікування відповідала лікарня загалом. Тепер запроваджується персональна відповідальність: кожен лікар відповідає за свою ділянку роботи і за свій персональний розвиток. У разі порушень, якщо лікар не розвивається, якщо він завинив і це доведено – лікар втратить можливість практикувати», – пояснює він.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Установить виниры E-max Почему частотники – это выгодно? Какова их экономическая целесообразность в применении? Какой же праздник без салюта? Если вы кондитер, не проходите мимо Информационный портал о славянах

Последние новости