Протести в Москві: петиція «Новой газеты» набрала більше 100 тисяч підписів

09.08.2019 3:27 6

Протести в Москві: петиція «Новой газеты» набрала більше 100 тисяч підписів

Петицію «Новой газеты» з вимогою припинити кримінальну справу про масові заворушення проти учасників мирних акцій протесту в Москві підписало більш як 100 тисяч осіб.
Про це пише СобКор.
"Ми вважаємо, що кримінальна справа про масові заворушення використовується для залякування народу Росії і фактичної заборони реалізації наших виборчих прав", - йдеться у відкритому листі, адресованому главі Слідчого комітету (СК) РФ Олександру Бастрикіну.
Автори петиції наголошують, що згідно зі ст. 212 Кримінального кодексу РФ масові заворушення передбачають насильство стосовно громадян і представників влади, пошкодження майна, підпали і погроми.
"Однак 27 липня 2019 року в Москві не відбувалося нічого подібного. Порушення громадського порядку, на яке посилається слідство, не може класифікуватися як масові заворушення ні по букві закону, ні з точки зору здорового глузду", - йдеться в документі.
Читайте також: Підтримати Сенцова: у Мережі закликають підписати петицію
Серед підписантів петиції - музикант Іван Oxxymiron Миронов, режисери Кирило Ненашев, Ольга Синяєва, письменник Марина Вишневецька, політики і політологи Євген Ройзман, Любов Соболь, Катерина Шульман, правозахисники Дмитро Краюхін, Андрій Юров, Лідія Шульгіна, журналісти Зоя Свєтова, Євгенія Альбац, Костянтин фон Еггерт, професор Гасан Гусейнов та багато інших.
Нагадаємо, що 3 серпня в Москві пройшла чергова несанкціонована акція на підтримку опозиційних кандидатів, які не були допущені на вибори в Мосміськдуму.
За даними порталу ОВС-Інфо, всього було затримано близько 1000 осіб. П'ятеро осіб було госпіталізовано. Повідомлялося також про 50 затриманих підлітків.
Масові акції в підтримку незареєстрованих кандидатів на вибори в Мосміськдуму проходять у Москві з середини липня. Неузгоджена акція протесту, яка відбулася 27 липня, завершилася затриманням 1,4 тис. осіб.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Spin City казино Аварийное открытие замков автомобилей Разумное соотношение цены и качества в компании Россава Как и где лучше заказать угловой шкаф купе Где напечатать качественные фото во Львове

Последние новости