Урожайний серпень: фахівці розповіли про найкорисніші ягоди, фрукти та овочі

02.08.2019 11:24 7

Урожайний серпень: фахівці розповіли про найкорисніші ягоди, фрукти та овочі

Фахівці порадили обов’язково включити в свій раціон харчування в серпні ряд рослинних продуктів.
Про це пише СобКор.
Вони нагадали, що традиційно в серпні достигають сливи і ранні сорти яблук. Ці фрукти відрізняє дуже високий вміст вітамінів і корисних макроелементів в їх складі. Так, в сливі є калій і магній – кращі нутрієнти для поліпшення роботи серця, а також вітаміни групи B і вітамін PP, корисні для судин, нервів і органів зору. У яблуках, в свою чергу, міститься епікатехін – цей поліфенол відомий своєю властивістю покращувати кровообіг і підвищувати імунітет.
Назвали фахівці і кращі на їхню думку серпневі ягоди.
«Щоб наповнити організм вітамінами, не пропустіть в серпні свіжу вишню, виноград і обліпиху. У медицині олію обліпихи застосовують для лікування виразки та інших захворювань шлунково-кишкового тракту», – розповіли фахівці.
Читайте також: Лікарі порадили, як у спеку уникнути отруєнь
Не варто забувати, серпень – сезон баштанних. Експерти радять включати в раціон кавуни і дині, вживання яких допомагає заповнити нестачу солей заліза, вітаміну С і каротину.
Серед овочів в серпні найкориснішими фахівці вважають томати, солодкі перці, баклажани. Також потрібно їсти молоду картоплю – це чудове джерело корисного типу крохмалю і вітаміну С.
За словами експертів, «300 грамів молодої картоплі можуть на 70-75% задовольнити добову потребу людського організму у вітаміні С».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Компьютерные столы в Киеве Продажа автомобиля Nissan Лучший магазин музыкального оборудования Роль та вплив музичної терапії у поліпшенні життя літніх людей Області застосування профільного прокату

Последние новости