В Чорнобилі введуть водні туристичні маршрути

01.08.2019 2:46 7

В Чорнобилі введуть водні туристичні маршрути

Нові маршрути по річках Прип'ять і Уж були перевірені дозиметристами і є безпечними для відвідувачів зони відчуження.
Про це пише СобКор.
Водні туристичні маршрути з'являться в Чорнобильській зоні відчуження.
У пресслужбі Державного агентства України з управління зоною відчуження в середу, 31 липня, повідомили, що маршрути по річках Прип'ять і Уж були розроблені на виконання Указу президента України №512 від 10 липня 2019 року «Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи».
Читайте також: Чорнобиль: автор серіалу просить туристів «не селфитися»
«Розвиток нових форм відвідування зони відчуження були ініційовані туристичними операторами у зв'язку зі зростанням кількості відвідувачів за минулі п'ять років майже в 10 разів. Крім того, водні маршрути дають можливість побачити іншу сторону зони відчуження - її природу», - йдеться в повідомленні.
Усі маршрути перевірено дозиметристами і є безпечними для відвідувачів. Усі поїздки повинні здійснюватися з дотриманням вимог Закону України «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи і Правил радіаційної безпеки при проведенні робіт у зоні відчуження і зоні безумовного (обов'язкового) відселення».

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Как выбрать обувь ребёнку: Советы по правильному выбору обуви ребёнку Ландшафтный дизайн занимает важное место в фасаде дома Есть ли шанс выиграть в онлайн казино: мифы и реальность Правильное питание – лучшее решение для здоровья Имплантация зубов и прочие стоматологические услуги в Запорожье

Последние новости