Португалія постраждала від лісових пожеж: багато жертв

22.07.2019 23:17 6

Португалія постраждала від лісових пожеж: багато жертв

В результаті лісових пожеж на сході Португалії постраждали 30 осіб. У районі пожежі евакуюють жителів кількох населених пунктів.
Про це пише СобКор.
З пожежами, що вирують з суботи, борються понад 1,1 тис. пожежників. Пожежі охопили округ Каштелу-Бранку, розташований за 200 км на північний схід від Лісабона. Внаслідок пожеж уже постраждало 30 осіб, одна людина - у важкому стані.
Поліція почала розслідування причини виникнення пожеж, за підозрою в підпалі затриманий 55-річний чоловік.
Читайте також: Іспанія потерпає від лісових пожеж
Минулого року сильна спека у серпні спека призвела до лісових пожеж в південній португальській провінції Алгарве.
Крім того, сильні пожежі вирували в Португалії влітку 2017 року. Тоді в центральній частині країни загинули понад 60 осіб. Значна частина з них опинилися у вогняній пастці, намагаючись на автомобілях вибратися з постраждалих міст.
Тоді повідомлялося, що причиною найбільших лісових пожеж став удар блискавки. У цьому регіоні пройшли так звані сухі грози, коли спостерігається грім і блискавка, але дощ випаровується, не досягнувши землі через високі температур. Тоді у деяких районах Португалії панувала 40-градусна спека.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Дешевые авиабилеты из Варшавы в Киев Особливості навчання в Словаччині Распродажа спортивных костюмов Широкий выбор ДСП в «Кубе» Качественная печать полиграфической продукции

Последние новости