В Україні хочуть заборонити репетиторство

05.07.2019 20:45 6

В Україні хочуть заборонити репетиторство

Міністр Лілія Гриневич вважає, що деякі вчителі не викладаються на уроках, щоб до них приходили на платні заняття.
Про це пише СобКор.
Українська влада, як і два роки тому, стурбована питанням приватних уроків, які шкільні вчителі дають своїм учням.
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич назвала цю практику неправильною, оскільки вона створює прецедент для конфлікту інтересів.
"Іноді вчитель не працює належним чином на уроці, щоб діти приходили до нього на індивідуальні платні заняття. Це ганебне явище!"- стверджує чиновниця.
Читайте також: Польща може заборони в'їзд іноземцям без щеплень від кору
На цьому тлі її відомство вже звернулося до шкіл і в письмовому вигляді оголосило це порушенням.
"Тобто вчитель, який безпосередньо навчає дитину в школі, не може бути репетитором – це конфлікт інтересів", – підкреслила Гриневич.
Проте, уточнює міністр, школа має право надавати освітні послуги на платній основі легально, включаючи індивідуальне навчання з дітьми, що буде враховуватися як урок.
"З батьками укладається договір про надання платних освітніх послуг. Але є досвід дітей, які мають дуже високі результати ЗНО, і у них не було репетиторів. Все залежить від школи, середовища і від наполегливості самої дитини", – вважає глава МОН.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой ассортимент клеев по низким ценам Покупка и продажа антиквариата онлайн Кухонное оборудование от надежного бренда Franke Рюкзаки для школьников и канцтовары Симптоми алкоголізму — коли починається проблема?

Последние новости