Вчені розповіли про користь огидних запахів

24.06.2019 20:26 6

Вчені розповіли про користь огидних запахів

Огидні запахи, наприклад, гною або гнилої риби, можуть допомогти в запам'ятовуванні великих обсягів інформації.
Про це пише СобКор.
У 1972 році когнітивний психолог Ендель Тульвингом розділив людську пам'ять на два типи: епізодичну і семантичну.
Епізодична пам'ять відповідає за спогади про конкретні події, ситуаціях і переживаннях, які мають сильне емоційне забарвлення.
Семантична пам'ять відповідальна за загальні знання людини: слова, правила, абстрактні ідеї. Саме вона дозволяє людям користуватися мовами.
Читайте також: Вчені розповіли, як журавлина діє на антибіотики
Ці два види пам'яті можуть працювати разом, коли людині потрібно засвоїти багато навчальної інформації – вона запам'ятовується краще, якщо вписати її у свій особистий досвід.
Якщо зв'язати нову інформацію з найбільш огидним вам запахом, то успішне запам'ятовування забезпечено, кажуть вчені. Вони перевірили цей спосіб на групу підлітків і дорослих людей, йдеться у результатах дослідження міжнародної групи вчених.
Учасникам дослідження запропонували виконати кілька завдань на запам'ятовування: одні були посилені огидними запахами, а інші ні. Через 24 години вчені перевірили, як люди запам'ятали інформацію – завдання з запахами відклалися в пам'яті набагато сильніше.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Что лучше выбрать для себя баню или сауну? Как выбрать строительный фен Отличные аккумуляторы для ноутбуков по оптимальной цене Жалюзи на любой вкус, цвет и кошелек Профессиональный и оперативный ремонт брелка автосигнализации

Последние новости