Десятигодинний робочий день: медики назвали ризики для здоров’я

20.06.2019 19:25 7

Десятигодинний робочий день: медики назвали ризики для здоров’я

Проведене ученими з Паризького госпіталю у Версалі дослідження показало, що люди, які працюють від 10 годин на день, згодом суттєво частіше стикаються з інсультами.
Про це пише СобКор.
Автори дослідження спостерігали за працівниками, тривалість робочого дня яких становила 10 годин та більше протягом не менше 10 років.
Виявилося, що у цих людей інсульти відбуваються на 45% частіше, ніж у тих, хто дотримувався традиційного восьмигодинного робочого дня. Що особливо здивувало дослідників, так це той факт, що до групи особливого ризику входили молоді люди, тобто ті, хто був молодший за 50.
Читайте також: Медики назвали основні причини серцевого нападу
Відомо, що інсульти відбуваються частіше саме у тих, хто вже розміняв шостий десяток. З тривалим робочим днем часто мають справу поліцейські, лікарі, вчителі та представники деяких інших професій. Крім того, шкідливими для здоров'я є нічна робота або змінний режим праці, а також умови, в результаті яких людина зазнає постійного і хронічного стресу. Все це також збільшувало небезпеку гострих порушень мозкового кровообігу, як показало дослідження.
У цілому його автори спостерігали за 143 тис. 592 французькими працівниками протягом низки років. З них у 29% робочий день складався не менше ніж з 10 годин.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Как выбрать монтажную пену? Как быстро и правильно подобрать нужные товары для автомобиля? Тестомес на любой случай жизни Качественный, безопасный и надежный гемблинг Дезинфекция рук и поверхностей в коммерческих и медицинских учреждениях

Последние новости