У Швеції створили робота з «депресією»

18.06.2019 20:45 6

У Швеції створили робота з «депресією»

Доцент кафедри психології Стокгольмського університету Роберт Йохансон розробив робота Furhat, на якому зможуть навчатися психотерапевти.
Про це пише СобКор.
Повністю з роботою можна ознайомитися в блозі Йохансон в Medium.
Згідно зі звітом Всесвітньої організації охорони здоров’я за 2017 рік, депресія є основною причиною інвалідності в усьому світі, від якої страждають 4,4% населення світу. У доповіді також підкреслюється, що 3,6% населення світу страждають від тривожних розладів. Ці хвороби не тільки широко поширені, але і значно зросли за останні десять років.
Читайте також: В Японії створили унікального робота-баскетболіста
Штучний інтелект пристрою побудований на принципах Relational frame theory. RFT – продовження біхевіоризму, що пояснює людину і психіку через поведінкові принципи, тобто через класичне вчення плюс кілька нововведень – мову і когніції.
За словами вчених, Furhat знаходиться тільки на стадії розробки, проте в ньому вже можна створювати симуляцію страждань, при цьому не миттєву, а тривалу і мінливу під впливом зовнішніх факторів – по аналогії з людською депресією.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Игровой мир для начинающих геймеров Играть в клубах на деньги риск и удовольствие Кованые ограждения: проектирование, изготовление и монтаж Секреты самостоятельного ремонта техники без вмешательства профессионалов Элитная мебель по доступной цене

Последние новости