Вчені розповіли, як "працюють" йогурти в кишечнику

05.06.2019 14:56 6

Вчені розповіли, як

Група вчених разом з генетиками з біохолдингу Atlas Biomed з’ясувала, як йогурти з високим вмістом бактерій виду Bifidobacterium animalis впливають на мікрофлору кишечника.
Про це пише СобКор.
До участі в дослідженні були залучені 150 осіб, у яких не було ожиріння чи інших проблем зі здоров’ям. Використовуючи метод метагеноміки, вчені вивчили мікрофлору їх кишечника спочатку експерименту, а також через місяць після щоденного споживання йогурту.
З’ясувалося, що до кінця експерименту у випробовуваних дещо збільшилася чисельність корисних мікробів, у тому числі кількох видів біфідобактерій, а також змінився характер метаболізму бактерій.
Читайте також: Вчені розповіли, як шкільний обід впливає на успішність дитини
Примітно, що йогурти по-різному впливали на мікрофлору добровольців: у одних зміни були незначними, а У інших – більш вираженими. Вчені пов’язують це з раціоном харчування учасників експерименту.
Так, найбільш благотворний вплив на мікрофлору було у тих, хто сидів на так званій західній дієті», яка характеризується високим рівнем споживання м’яса на тлі мінімуму овочів і фруктів.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Как и где лучше заказать угловой шкаф купе Фрезы для станков с ЧПУ по дереву и металлу Пастельные цвета в дизайне квартиры Оригинальная спортивная одежда от мировых брендов Почему Украина - лучшее место для аутсорсинга разработки ПО

Последние новости