Семимильними кроками: названо досягнення українського кінематографу

26.05.2019 23:35 6

Семимильними кроками: названо досягнення українського кінематографу

Сучасне українське кіно формує націю.
Про це пише СобКор.
Голова комітету культури та духовності Микола Княжицький розповів:
«Маємо закон про підтримку кінематографії. Держава виділяє кошти для розвитку галузі. З'явилося сучасне українське кіно - це те, що формує націю. У Голлівуді лише один із десятка фільмів стає успішним. При тому, що США - величезний ринок, на відміну від України. Нашого ринку замало, тому виробник завжди орієнтувався на продаж у Росію. Ми повинні тісніше співпрацювати з європейськими структурами, розвивати спільне виробництво. Вчимося це робити».
Читайте також: У Франції відбудеться фестиваль українського кіно
У 2018 році в прокат вийшло 22 українські фільми, які було знято за підтримки Уряду.
"Там де лишається російський вплив, його гальмує закон. Часто українські компанії під виглядом спільного виробництва показують російські серіали. Прибравши їх, ми зменшуємо конкуренцію українським. Раніше наші актори й режисери не мали змоги реалізуватися в професії на батьківщині. А зараз щомісяця маємо по кілька прем'єр і відкриваємо нові імена." - підсумував Княжицький.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Перепланировка квартиры по всем правилам Приобрести качественную и надежную теплицу Деменція: розкриття загадкового світу мозку Продажа квадрокоптеров и моделей для сборки Встраиваемые холодильники Bosch по доступной цене

Последние новости