Фруктові соки: вчені попередили про небезпеку для здоров’я

26.05.2019 1:16 6

Фруктові соки: вчені попередили про небезпеку для здоров’я

Американські вчені з’ясували, що вживання навіть свіжих фруктових соків шкідливо для здоров’я і може призвести до ранньої смерті, так само як і вживання коли або лимонаду.
Про це пише СобКор.
Фахівці спостерігали за життям 13,4 тис. людей, які розповіли, наскільки часто вони вживають різні солодкі напої. За шість років вчені зафіксували 1 тис. смертей від різних причин і 168 смертей через ішемічну хворобу серця (ІХС). Фахівці порівняли показники смертності тих, хто отримував 5% (і менше) необхідних калорій в день з солодких напоїв, в тому числі соків, і тих, хто отримував 10% (і більше). Виявилося, що остання група в порівнянні з першою мала коефіцієнт ризику смертності від ІХС 1,44 і 1,14-від інших хвороб.
Вчені підрахували, що кожні додаткові 360 мл солодких напоїв, в тому числі і соку, збільшували ризик смерті на коефіцієнт 1,24 та 1,11 відповідно. При цьому фахівці відзначили, що ризик також зберігається в разі вживання стовідсоткових соків.
Читайте також: Вчені розповіли про небезпеку мобільних пристроїв для дітей
«Хоча такі фруктові соки містять деякі вітаміни і фітонутрієнти, переважаючими інгредієнтами в них є цукор і вода. Навіть якщо цукор в соку утворюється природним шляхом, а не додається при приготуванні, шкода від нього по суті однакова, так як біохімічна відповідь при метаболізмі аналогічний», — цитує дослідників 17 травня Daily Mail.
За словами доктора Гюнтера Кунле, свіжовичавлені фруктові соки часто розглядаються як здорова альтернатива підсолодженим напоїв. Однак, за його словами, від таких напоїв шкоди більше, ніж користі.
«Фруктові соки-погана Заміна фактичного споживання фруктів, тому що їх набагато легше вживати надмірно. Так, стакан апельсинового соку в 150 мл зроблений з приблизно двох апельсинів. Однак їмо ми апельсини набагато довше, ніж п’ємо сік», — додав фахівець.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Wi-Fi точки доступа Linksys Огромный ассортимент запасных частей для ремонта бытовой техники Надежная кабельно-проводниковая продукция от «Golden-Cabel» Купить зимние сапоги недорого – возможно Где купить клавишные выключатели

Последние новости