Відомо, що через високу температуру повітря зростає кількість отруєнь продуктами харчування, адже в жаркій середовищі швидше розмножуються бактерії.
Про це пише СобКор.
Щоб уникнути отруєнь, важливо правильно зберігати продукти, стежити за терміном їх використання і утриматися від покупки готової продукції в місцях стихійної торгівлі.
Читайте також: Лікарі розповіли, як розпізнати подагру
Фахівці радять виконувати ряд нехитрих правил, щоб убезпечити від отруєнь себе і своїх рідних: під час приготування їжі обробні дошки, ножі і посуд повинні бути ретельно вимиті миючими засобами; овочі, фрукти і зелень мийте під проточною водою; на пляжі не купуйте продукти харчування: це також стосується вареної кукурудзи, солодощів і креветок; вкрай небажано пити сиру воду - краще вживайте з пляшок; не забувайте перевіряти термін придатності продуктів; не їжте незнайомі гриби і ягоди; м'ясо, рибу і яйця потрібно відварювати до повної готовності; від стейків з кров'ю влітку краще відмовитися, як і від яйця-пашот; продукти рекомендується зберігати при кімнатній температурі не більше 2-х годин; перевозити всі продукти бажано в сумці-термосі.