У Києві відбувається хода «Безсмертного полку»

09.05.2019 14:25 8

У Києві відбувається хода «Безсмертного полку»

У Києві з нагоди 74-ї річниці з Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні поблизу станції метро "Арсенальна" зібралися учасники ходи "Безсмертного полку".
Про це пише СобКор.
Це альтернативна акція, офіційна назва якої "Ніхто не забутий, ніщо не забуте".
Відомо, що станом на 10 ранку на акції зібралися декілька сотень людей. Заявлена організаторами кількість учасників акції – 5 тис. осіб.
Серед учасників багато молоді, деякі тримають у руках квіти та портрети. На захід прийшли депутати-опозиціонери Юрій Бойко та Нестор Шуфрич.
Також відомо, що там присутні депутат Євгеній Мураєв та керівник фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський, які заперечують свою причетність до фінансування акції, проте щороку беруть у ній участь.
На акції чергує національна поліція – зокрема, в метро, швидка, пожежники.
Учасники поводяться спокійно.
Читайте також: Центр Києва повністю заблокований: що відбувається
Нагадаємо, що торік участь в аналогічній акції взяли 2 тис. осіб.
Щороку під час проведення акції у місті посилено працює поліція, оскільки не рідко можуть виникнути сутички через те, що учасники акції використовували заборонену в Україні "георгіївську стрічку", зображення Леніна та Сталіна, а також різні комуністичні лозунги та символіку.
Акція "Безсмертний полк" започаткована в Росії, її активно підтримує Кремль Останні кілька років аналогічні заходи в різних українських містах супроводжувались словесними та фізичними сутичками.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Офисная мебель от производителя: тумбы для документов Прекрасный подарок для мужчины Табак Dark Side: почему он, а не другой Выкуп любых автомобилей, в том числе и после ДТП Виды альпинизма и их особенности

Последние новости