Про вусатих улюбленців: чому коти постійно дивляться в далечінь

04.05.2019 14:57 8

Про вусатих улюбленців: чому коти постійно дивляться в далечінь

Органи чуття у кішок розвинені набагато краще, ніж у людини. Через це вони гостро реагують на звуки, запахи і об'єкти, про наявність або існування яких ми з вами можемо навіть не здогадуватися.
Про це пише СобКор.
Збір і аналіз будь-якої інформації з навколишнього світу закладені у кішок на рівні інстинктів та обумовлені їх хижою природою. А ось людина більшість цієї інформації звикла відсіювати.
Коти можуть бачити, як блищить пил в сонячних променях, чути, як скриплять в будинку мостини або стіни від сильних поривів вітру.
Їх вушні раковини можна порівняти зі складною супутниковою антеною, яка здатна повертатися на 180 градусів для прийому сигналу. Це допомагає котам визначати місцезнаходження та ідентифікувати навіть найслабші звуки. Вони можуть вловлювати шум на відстані в 4-5 разів далі, ніж люди.
Читайте також: Мережу підкорило відео, де мама-киця «сварить» свою малечу
Гостре і адаптоване до темряви зір також допомагає котам визначити місце розташування потенційної здобичі. На задній частині сітківки у них розташований шар дзеркально-подібних клітин, іменованих тапетумом, який відбиває світло ззовні назад на сітківку зіниці. Ось чому у котів в темряві «світяться» очі.
До речі, мало хто знає, але коти і собаки мають так званим «шостим почуттям» - вони здатні бачити ультрафіолетові промені.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Професійні товари для індустрії краси Профессиональная корейская косметика из натуральных компонентов Спиннинг зимой Гипсокартон по выгодной цене в Сумах Межкомнатные двери по выгодным ценам

Последние новости