Вчені розповіли про небезпеку мобільних пристроїв для дітей

19.04.2019 0:07 6

Вчені розповіли про небезпеку мобільних пристроїв для дітей

Сучасні діти з раннього віку отримують доступ до електронних пристроїв. Деякі проводять години за планшетами та мобільними телефонами.
Про це пише СобКор.
Така практика може привести до того, що у віці п'яти років у дитини виявляться проблеми з поведінкою.
Так, дошкільнята, що використовують різні гаджети більше двох годин в день, в сім разів частіше мають синдром гіперактивності та дефіциту уваги.
Вчені з Університету Альберти пояснюють це так: мобільні пристрої забирають у дитини час, яке він би міг витратити на заняття спортом або сон. В результаті розвиток відбувається однобоко. Оптимальний час використання пристроїв для молодшої вікової групи - 30 хвилин в день і менше.
Читайте також: Вчені розповіли, як шкільний обід впливає на успішність дитини
Експерти проаналізували понад 2400 сімей. Виявилося, діти, постійно використовують планшети і телефони, мали значні проблеми з поведінкою.
Крім гіперактивності, діти, які проводили за гаджетами більше двох годин в день, в п'ять разів частіше мали проблеми з увагою. До речі, інше дослідження показало: такі діти майже на 65% рідше сплять покладені 10 годин на день.
У дітей 8-11 років мозок працював на 5% гірше, ніж у їхніх однолітків, якщо вони проводили більше двох годин перед екранами пристроїв.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Автомобильные запчасти по демократичным ценам Бронирование отелей для летнего отдыха в Карпатах Какими параметрами должен обладать хороший гироборд Где купить качественные восточные системы Rainway из пластика Краща система пакувальної тари

Последние новости