Вчені назвали найкращий сніданок для діабетиків

15.04.2019 15:17 6

Вчені назвали найкращий сніданок для діабетиків

Канадські вчені з Університету Британської Колумбії порадили людям із діабетом II типу їсти на сніданок їжу з високим рівнем жирів та низьким вмістом вуглеводів.
Про це пише СобКор.
Такою стравою є омлет. Вона допоможе контролювати рівень цукру в крові протягом дня.
За словами професора Джонатана Літтла, діабетикам варто відмовитися від каш, тостів і фруктів на сніданок, тому що ці продукти можуть стати причиною сильного сплеску рівня цукру в крові, оскільки містять багато вуглеводів.
Вчений пояснив, що сніданок є "проблемним" прийомом їжі для людей із цукровим діабетом другого типу. І найкращий вихід із ситуації – віддати перевагу жирам.
Професор вважає, що проста яєчня або омлет – це хороший спосіб запобігти великому стрибку цукру, поліпшити глікемічний контроль протягом дня і навіть зменшити інші ускладнення діабету.
Читайте також: Вчені розказали, який сніданок може викликати рак
"Ми очікували, що обмеження кількості вуглеводів до 10% на сніданок допоможе запобігти сплеску цукру. Але ми були трохи здивовані, що це мало тривалий ефект і що загальний контроль та стабільність глюкози були покращені. Великі коливання рівня цукру в крові ушкоджують наші кровоносні судини, очі й нирки. А низьковуглеводний сніданок зменшує тривожні показники", – зазначив професор.
Також учені дослідили, що голод перед їжею і тяга до солодкого в кінці дня, як правило, у діабетиків були нижче, якщо вони їли на сніданок їжу з низьким вмістом вуглеводів.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Твердотопливные котлы в каждый дом Почему стоит покупать двери в специализированных магазинах дверей Качественная и быстрая установка ГБО под ключ Casino X дает всем игрокам установку на успех Новостройки Броваров, построенные с любовью: ЖК «Крона Парк» и «Лесной квартал»

Последние новости