Боротьба зі старінням: медики назвали оздоровчий напій

06.04.2019 21:58 6

Боротьба зі старінням: медики назвали оздоровчий напій

Американські дослідники з Університету Уейк-Форест констатували, що для захисту від розвитку вікових нейродегенеративних процесів потрібно вживати буряковий сік.
Про це пише СобКор.
Буряк відрізняється високим вмістом солей азотної кислоти (нітрати), що перетворюються в процесі засвоєння організмом в нітрити – речовини, що покращують провідність судин і, відповідно, кровообігу.
«Значну роль у розвитку старечого недоумства грає погане кровопостачання певних ділянок головного мозку. Нітрити сприяють розкупорці судин, в результаті чого мозок отримує більше крові і кисню», – пояснили вчені дію бурякових компонентів.
Читайте також: Медики назвали напій, який активує мозок
Попередні дослідження також свідчили про здатність буряків надавати оздоровчий вплив на судини. Фахівці, які їх проводили заявляли, що вживання цього овоча цілком можна характеризувати як спосіб лікування підвищеного артеріального тиску і кардіоваскулярних станів.
Вчені радять вживати по склянці бурякового соку (це приблизно 5 буряків) в день. Така звичка на 40% знижує ризик розвитку інфаркту та інсульту.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Быстрая оценка недвижимости в Украине Бюро переводов в центре Киева Солнечные батареи как альтернативный вид электроэнергии Рейтинг популярных брендов климатического оборудования Лучшие мастера мужской красоты ждут в барбершопе

Последние новости