Медики розповіли про симптоми серцевої недостатності

03.04.2019 19:21 6

Медики розповіли про симптоми серцевої недостатності

Серцеві захворювання не завжди дають про себе знати болем у грудях. Є прояви, які зазвичай люди ігнорують до тих пір, доки ситуація не стає критичною.
Про це пише СобКор.
Про порушення роботи серцево-судинної системи свідчать такі симптоми:
1. Постійна втома. Може виникати у випадку, якщо серцевий м'яз не отримує достатньо кисню й поживних речовин. Також є одним із симптомів серцевої недостатності — стану, за якого серце починає гірше качати кров.
2. Незрозумілий біль у різних частинах тіла. Коли кровопостачання серцевого м'яза порушується, серце починає "плакати від болю". Цей біль не завжди відчувається в грудях. Він може відбивати в плече, руку, щелепу, спину чи навіть живіт.
Читайте також: Вчені довели, що шоколад потрібно їсти щодня
3. Задишка. "Якщо ви пройшли п'ять сходових прольотів, задишка буде нормальним явищем. Але якщо ви піднялись на 10 сходинок вверх й у вас уже перехопило подих, це може вказувати на проблеми з серцем", — попереджає доктор Зусман.
4. Набряк ніг. Може бути ознакою серцевої недостатності. При цьому болю набряки не викликатимуть, ближче до вечора збільшуватимуться. Шкіра на ногах матиме синюшний колір. Якщо натиснути на уражену зону пальцем, то слід від нього зникне не відразу.
5. Прискорене серцебиття. Насторожити має у випадку, якщо виникло раптово, без жодних на те причин.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Как быстро оплатить счета для Житомироблэнерго Услуги мастерской дизайна Мадиз SEO оптимизация сайта — 4 явных аргумента в пользу украинской студии «Site Ok» Холодильная и морозильная техника от известных производителей Смарт тв приставки по низкой цене

Последние новости