Вчені розповіли про продукти, які провокують безсоння

01.04.2019 6:39 7

Вчені розповіли про продукти, які провокують безсоння

Вчені розповіли, що вживання перед сном чаю, кави, кока-коли та інших напоїв, в яких міститься кофеїн, негативно позначається на якості сну та викликає безсоння.
Про це пише СобКор.
Крім того, чай та кава здатні провокувати посилення апетиту. А поїдання різного роду ласощів в нічний час, як відомо, призводить до інтенсивного набору зайвої ваги.
Медики не рекомендують перед сном вживати продукти з свинини та яловичини, їх краще замінити на куряче м’ясо, або з’їсти варене яйце. Не бажано також їсти на вечерю бобові, бо вони можуть викликати метеоризм.
Погано позначається на самопочутті і вживання сиру у вечірній час. А цитрусові фрукти і гострі спеції здатні викликати печію. Їх рекомендується вживати в першій половині дня.
Слід виключити у вечірній час з раціону кавуни, огірки, яблука. Ці продукти мають виражену сечогінну ефектом.
Читайте також: Вчені назвали продукти з найнижчим рівнем калорій
Алкоголь діє оманливо на організм: спочатку з’являється сонливість, але через його стимулюючу дію на мозок – ви не зможете міцно заснути.
Щоб не страждати на безсоння, слід всього-на-всього переглянути свій режим харчування. Для міцного сну медики рекомендують випивати склянку коров’ячого молока, багатого мелатоніном, а також нервову систему добре заспокоюють ківі і базилік.
Для хорошого самопочуття протягом дня слід спати не менше 8 годин на добу, лягати і вставати при цьому потрібно щодня в один і той самий час. Сон швидше настає, якщо в кімнаті темно. На ніч не забувайте відключати ваші гаджети – вони діють на нервову систему збудливо. Не ігноруйте прогулянки перед сном і провітрювання кімнати.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Помощь в получении визы в Китай Добротный забор и выглядит хорошо и защитит частную собственность Особенности сайта казино Париматч Услуги по срочному оформлению загранпаспорта старого и нового образца Свежие выпуски Дома-2 на официальном сайте Города любви

Последние новости