Кропиву можна вживати по-різному: як основний інгредієнт в салаті, наприклад, в супі, а також в якості основної страви.
Про це пише СобКор.
Кропива покращує кровообіг
Вона містить досить заліза і вітаміну С, що робить рослину ідеальною для виробництва еритроцитів. Тому регулярне споживання кропиви пов'язано з профілактикою анемії або втоми, що характеризується загальною слабкістю, виснаженням, головним болем і когнітивними порушеннями.
Кропива знімає алергію
Вона володіє антигістамінними і протизапальними властивостями, які пригнічують появу алергій на пилок, таких як кашель, чхання, сінна лихоманка і астма. Кропива може навіть полегшити алергічні реакції на тварин. Ці властивості втрачаються, якщо кропива не зібрана чи не оброблена належним чином.
Є природним сечогінним засобом
Вона може допомогти з деякими проблемами зі здоров'ям, зокрема з маткової інфекцією. З'єднання в рослині також допомагають зменшити камені в нирках і жовчному міхурі.
Читайте також: Лікарі розповіли про цілющі властивості оливкової олії
Кропива допомагає швидко виводити токсини і запобігати інфекції сечового міхура і затримку надлишкової рідини.
Знижує кров'яний тиск
Високий кров'яний тиск небезпечний для здоров'я, тому що він піддає людину ризику серцевих захворювань та інсульту. Дослідження на тваринах показали, що вона може допомогти знизити кров'яний тиск, стимулюючи вироблення оксиду азоту, який допомагає розширити кровоносні судини.
Бореться з випадінням волосся
Кропиву можна їсти щодня, а також використовувати в якості основного елемента в фарбуванні волосся. Допомагає при пошкодженому і ламкому волоссі. Вона багата на сірку і діоксид кремнію, що запобігає випадінню волосся, а також прискорює ріст волосся і робить його сильним, міцним і блискучим. З цією метою відвар з кропиви можна наносити на волосся 1-2 рази на тиждень.