Вітамінна бомба: як правильно готувати і пити фреш

25.03.2019 15:35 1

Вітамінна бомба: як правильно готувати і пити фреш

Навесні фахівці рекомендують збагачувати раціон фруктами і овочами. Їх можна вживати в їжу або готувати фреші.
Про це пише СобКор.
Аби приготувати фреш, потрібно дві речі:
• соковижималка для відповідного типу овоча або фрукта (та, що для цитрусових, буряк, яблуко і гарбуз, наприклад, не візьме);
• свіжі фрукти або овочі (вони не повинні бути перезрілими, зеленими, гнилими тощо).
Іноді фреші розбавляються водою. У морквяний рекомендується додавати крапельку оливкової олії або вершків - вітаміни і каротин засвоюються краще з жирами.
Читайте також: Вчені назвали найнебезпечніші види алкоголю
Випивати фреш потрібно відразу, не пізніше 30 хвилин після приготування - інакше під впливом кисню вітаміни в твоїй склянці будуть руйнуватися, а вітамінна цінність такого напою значно знизиться.
Пити свіжовичавлений сік потрібно за 30-40 хвилин до їжі, краще робити це в першій половині дня. Максимальна ж добова доза не повинна перевищувати 250 мл.
Ефективніший напій, в якому поєднується кілька фруктових та овочевих компонентів. Оптимально - не більше трьох.
З деякими фрешами потрібно бути акуратними людям з проблемами шлунково-кишкового тракту - це особливо стосується яблучного, апельсинового і грейпфрутового фрешів. Ці соки взагалі рекомендується пити через трубочку - кислоти, що входять до їх складу, руйнують зубну емаль.
Не варто замінювати овочі та фрукти повністю соками - наш організм дуже потребує клітковини, що міститься в рослинній їжі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Креативность в копирайтинге Стоит ли оснащать авто зимними накладками? Межкомнатные двери по выгодным ценам Твой надежный домашний помощник Покупка бутового камня в Харькове

Последние новости