Вчені розповіли, як чоловіки і жінки відчувають біль

23.03.2019 23:16 0

Вчені розповіли, як чоловіки і жінки відчувають біль

Вчені виявили відмінності в больових сигналах, які надходять у спинний мозок чоловіків і жінок при хронічному болю.
Про це пише СобКор.
Понад 50 млн людей по всьому світу страждають від хронічного больового синдрому. Це головна причина інвалідності у багатьох західних країнах.
При цьому жінки набагато частіше чоловіків страждають від таких хронічних захворювань, як артрит, фіброміалгія і мігрень. Сьогодні більшість болезаспокійливих і протизапальних засобів, якими користуються лікарі, є похідними опіуму або саліцилової кислоти. Вони непогано блокують больові напади, але слабо впливають на хронічні болі, що тривають протягом декількох місяців і навіть років.
Читайте також: Вчені розповіли, чому заміжжя шкідливе
Однак тепер з'явилися відомості, що чоловіки і жінки мають різні біологічні механізми больового синдрому, а це означає, що вони по-різному реагують на лікарські засоби і можливе створення анестетиків, які працюють з урахуванням статі пацієнта.
Донедавна лабораторні дослідження з пошуку нових болезаспокійливих засобів проводилися переважно на щурах і мишах чоловічої статі. В результаті отримували спотворені результати, які приводили до появи на ринку ліків, які мало діють на жінок.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой выбор профессиональных гель-лаков Признаки качественного смесителя для кухни Официальный дистрибьютор Бейбистарт в Украине Переваги сучасних караоке-клубів в порівнянні з кафе та ресторанами Идея для бизнеса – ветеринарная клиника

Последние новости