Золота Дзиґа: хто отримає престижну нагороду

12.02.2019 14:27 0

Золота Дзиґа: хто отримає престижну нагороду

Цього року лауреатом почесної нагороди Золота Дзиґа за внесок в розвиток українського кіно стане кінооператор Юрій Гармаш.
Про це пише СобКор.
Гармаш - оператор-постановник фільмів Івана Миколайчука Вавилон ХХ і Така пізня, така тепла осінь, Михайла Іллєнка Сьомий маршрут та багатьох інших.
“Юрій Гармаш як оператор входив до кіна драматично. Переказують, що після фільму 1974 року Серед літа, де в кадрі підступно виразно сусідили жовтий і блакитний кольори, йому цілий рік забороняли фільмувати. Але вже за п’ять років він таки став знаменитим – після фільму Івана Миколайчука Вавилон ХХ. Вже тільки ця дивовижна творча праця є правдивим внеском Юрія Гармаша в розвиток українського кінематографа”, - зазначив голова правління Української кіноакадемії Володимир Войтенко.
Читайте також: Український фільм отримав престижну нагороду
Окрім премії за внесок у розвиток кіно, Золота Дзиґа вручатиметься ще в 19 номінаціях. До довгого списку увійшло 83 фільми, з яких члени Української кіноакадемії сформують короткий список. Номінанти стануть відомі в березні.
Третя церемонія вручення нагород відбудеться 19 квітня.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Накрутить просмотры в Инстаграм быстро и выгодно Заказать брендовое кофе в стиках оптом Установить виниры E-max Отличные товары для салонов красоты Проведення МРТ голови у місті Львів

Последние новости