Пережила 9 імператорів: в Японії знайшли рибу-довгожительку

04.02.2019 23:05 0

Пережила 9 імператорів: в Японії знайшли рибу-довгожительку

В одному зі ставків японського міста Гіфу жив короп на ім’я Ханако.
Про це пише СобКор.
Риба офіційно зареєстрована як довгожитель, оскільки вона з'явилася на світ в 18 столітті і померла тільки в кінці 20 століття. Відомо, що Ханако був не звичайним коропом.
Він був завезений з Китаю в селекційному відборі. Перші підвиди цього коропа завезли в Японію в середні століття і спочатку рибу вживали в їжу, але потім на світ почали з'являтися особини з дуже красивими плямами на лусці. Таку рибу відбирали, схрещували і продавали як декоративну.
Читайте також: В Японії стався потужний землетрус
Вперше про рибу-довгожительку дізналися в 1966 році - на японському радіо розповіли історію про коропа, який живе в одному зі ставків. Саме в цей рік Ханако офіційно зареєстрували в документах, і він став найвідомішим коропом в світі.
Один з учених довгі роки спостерігав за цим коропом і зміг визначити його реальний вік - в 1966 році було встановлено, що вік коропа досягає 215 років.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Где купить клавишные выключатели Курсы маникюра в центре Ирины Клапша Харьков-Яремче, на чем доехать до курорта Прикарпатья? Купить разные запчасти на мотоблок Речные круизы, прогулки, экскурсии и торжественные мероприятия на теплоходе

Последние новости