Дилема південних Курил: Японія зробила категоричну заяву

31.01.2019 5:45 2

Дилема південних Курил: Японія зробила категоричну заяву

Прем’єр-міністр Японії заявив, що країна ніколи не відмовиться від своїх територій.
Про це пише СобКор.
Японія вважає північні території, тобто південні Курильські острови, своїми споконвічними територіями, зміни в цій позиції японського уряду немає.
Зокрема прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе підкреслив:
«Північні території - це наші споконвічні території. Змін в цій позиції немає».
Він також додав, що послідовна позиція японського уряду полягає в тому, щоб визначити приналежність всіх чотирьох островів - Кунашир, Ітуруп, Шикотан і група островів, яку в Японії називають Хабомаї, і на цій основі укласти мирний договір.
Читайте також: Досить шпигувати: Швейцарія зробила різку заяву в адресу Росії
"Переговори c Росією ведуться на основі всіх документів і домовленостей, досягнутих на цей момент. Однак японсько-радянська декларація 1956 року - це єдиний документ, який був ратифікований парламентами обох країн, він зберігає свою юридичну силу і по сей день", - заявив глава японського уряду.
Абе нагадав, що дев'ята стаття цього документа передбачає продовження переговорів про укладення мирного договору і визначає, що після його підписання Японії будуть передані гряда Хабомаї та острів Шикотан.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Как выбрать аудиторскую компанию Почему ставки на спорт в GGbet так популярны? Качественные стройматериалы Оцените качество тайтсов от Totalfit Канадский дом по украинской цене

Последние новости