Американський дієтолог Бріжит Цейтлін виступила в пресі з рекомендацією заповнювати дефіцит кальцію не тільки за допомогою молока.
Про це пише СобКор.
За словами експерта, існують інші здорові продукти, в яких кальцію може бути навіть більше, ніж у молоці.
Тофу. Одна порція тофу містить близько 860 мг кальцію, і це чудове джерело необхідної для організму мінеральної речовини. Крім того, тофу багатий білком.
Сьомга. 200 грамів сьомги – це 400 мг кальцію. 200 г консервованої сьомги – це 500 мг кальцію. Даний вид риби багатий і вітаміном D, який необхідний для засвоєння кальцію.
Сардина. Ще один супер-корисний продукт, в якому кальцію більше, ніж в молоці. 100 грамів сардин містять майже 430 мг кальцію.
Нут. Цей родич бобових теж відрізняється підвищеним вмістом кальцію. В одній склянці нут – більше 300 мг кальцію.
Рікота. Дієтологи радять вживати сир рікота разом з чорницею, персиком, грушею, апельсином або мигдалем – так організм отримає більше кальцію. Як і всі перераховані вище продукти, рікота також містить багато білка.
Читайте також: Цілющі продукти: як зігрітися восени
«Добова норма споживання кальцію повинна складати від 1000 до 1200 мг. У склянці молока міститься близько 300 мг кальцію. Здавалося б, можна приймати кальцій в таблетках, але дослідження показали: у людей, що приймають такі добавки, в два рази підвищується ризик серцевого нападу”, – зазначила експерт.