«Смерть Сталіна» визнано найкращою комедією

16.12.2018 12:01 0

«Смерть Сталіна» визнано найкращою комедією

Сатиричний фільм "Смерть Сталіна" британського режисера Армандо Іаннуччі отримав приз Європейської кіноакадемії в номінації "краща європейська комедія".
Про це пише СобКор.
31-я церемонія вручення премій European Film Award проходила в суботу, 15 грудня, у Севільї.
Найкращим європейським фільмом визнано чорно-білу драму "Холодна війна" польського режисера Павла Павліковського, яка здобула ще чотири нагороди EFA: найкраща жіноча роль, найкращий режисер, найкращий сценарист, найкращий режисер монтажу.
Прем'єрний показ цієї стрічки відбувся у травні в основній програмі Каннського кінофестивалю у Франції, де Павліковський був відзначений як кращий режисер.
Читайте також: Дослідники навчилися передбачати смерть
Чотири роки тому, в 2014 році, попередня робота Павліковського "Іда" також завоювала п'ять нагород EFA, у тому числі найкращий фільм, найкращий режисер і найкращий сценарист.
Найкращим європейським актором визнаний італієць Марчелло Фонте, який виконав головну роль у картині "Догмен" (Італія — Франція, режисер Маттео Гарроне).
У номінації "Вибір народу" перемогла драма "Назви мене своїм ім'ям". Ця картина претендувала у 2018 році на премію "Оскар".
Дві почесні нагороди за особистий внесок у розвиток європейського та світового кінематографа вручили іспанській актрисі Кармен Маура і британському акторові Ральфу Файнсу.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

За две недели более 35 объектов недвижимости лишились своих законных владельцев Популярное направление в пассажирских перевозках Розслідування українського Держфінмоніторингу визнали найкращим у світі - Черкаський Ігор Борисович Почему ставки на спорт в GGbet так популярны? Где стоит купить современный iPhone 12

Последние новости