У Google пояснили, чому при запиті "ідіот" система показує Трампа

12.12.2018 18:45 0

У Google пояснили, чому при запиті

Генеральний директор Google Сундар Пичаи під час слухань у Конгресі США пояснив, чому при введенні запиту "ідіот" пошуковик показує фото президента США.
Питання про це Пичаи задала конгресмен-демократ Зої Лофгрен. Про це пише daily-news.com.ua
"Якщо ввести слово "ідіот" в розділі "Зображення", з'являться фотографії Дональда Трампа. Я тільки що зробила це. Як працює пошук, якщо таке відбувається?", - запитала вона.
Пичаи пояснив, що результати, які видає Google, автоматично ранжуються більш ніж за 2 сотнями параметрів, включаючи актуальність, свіжість і популярність.
"Виходячи з цього, ми намагаємося відбирати кращі результати для кожного конкретного запиту", - зазначив він. Однак, всупереч всім очікуванням, співробітники компанії не мають права втручатися в відображення результатів пошуку. Таким чином глава пошуковика зняв відповідальність з себе і своїх підлеглих.
Читайте також: Таємна угода: Google слідкує за користувачами
ендиректор Google відкинув звинувачення у політичній упередженості компанії і заявив, що її співробітники не керують результатами пошуку вручну. У серпні Трамп звинуватив Google в підтасовуванні новин про нього. Пошуковик, на його думку, цілеспрямовано "пригнічує голоси консерваторів і приховує хорошу інформацію". Однак, глава “корпорації добра” теж спростував цю заяву, повідомивши, що користувачі самі це гуглят, і результати пошуків видаються саме з конкретного бажанням користувачів.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Обзор фильма «Изгоняющий дьявола» Газоблок і пеноблок: особливості, властивості і будівельні нюанси Как нужно одеваться этой зимой, чтобы не замерзнуть? Карточные игры онлайн в самом популярном Casino Х Садовая техника: Высоторезы

Последние новости