На Херсонщині посадили плантацію шафрану

25.11.2018 11:55 0

На Херсонщині посадили плантацію шафрану

В селі Наддніпрянське Херсонської області в Інституті зрошуваного землеробства НААН України цієї осені заклали першу експериментальну плантацію крокусів.
Про це пише СобКор.
Доктор сільськогосподарських наук Галина Балашованаголосила, що з тичинок цих квіток отримують найдорожчу у світі спецію шафран.
Нагадаємо, що українські аграрії з усіх регіонів цікавляться традиціями культивувати лаванду.
В повідомленні ідеться, що технології вирощування різних екзотичних культур, ще іменованих нішевими, у нас, як правило, випробовуються методом проб і помилок освоюють самими фермерами або працівниками сільськогосподарських підприємств.
Читайте також: На Херсонщині виріс гігантський кавун. Фото
Однак тепер до вивчення рентабельності «новоселів» і відпрацювання прийомів агротехнологій застосують і науковий підхід.
Доктор сільськогосподарських наук Галина Балашова каже, що десять кілограм бульб крокусів для нової плантації площею в чотири сотих гектара інституту подарував фермер із селища Любимівки Каховського району Олег Демченко, який вже кілька років збирає непогані врожаї «короля спецій».
За словами директора Інституту зрошуваного землеробства, члена-кореспондента Національної академії аграрних наук України Раїси Вожегової, крім крокусів, тут планують ставити досліди і зі спаржею.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Все для любителей музыки в одном магазине Восхождение на вершину Эльбрус с настоящими профессионалами Функциональные плюсы 4G видеонаблюдения Медицинское оборудование для клиник Зачем бизнесу нужен собственный сайт

Последние новости