Нирки відіграють найважливішу роль в підтримці здорових функцій організму, адже цей орган фільтрує токсини.
Фахівці в області харчування назвали п'ять продуктів, які особливо ефективно покращують стан нирок, пише daily-news.com.ua
Одним з кращих продуктів для нирок дослідники вважають кольорову капусту. За їхніми словами, цей вид капусти завдяки великій кількості вітаміну C, фолієвої кислоти і волокон сприяє зниженню рівня цукру в крові. Крім того, стан нирок може покращувати звичайна морква: що міститься в ній бета-каротин допомагає в регулюванні артеріального тиску. Підвищений цукор в крові і гіпертонія - це відома причина погіршення ниркових функцій.
Інший продукт, корисний для нирок, - яблука. Дослідження показують, що яблука захищають нирки від пошкоджень за рахунок своєї насиченості пектином. Дана речовина є натуральним абсорбентом, воно зв'язує і виводить з організму токсичні компоненти.
Сповільнювати прогресування ниркових порушень може регулярне вживання цибулі. Вчені пояснюють, що до складу лука входить речовина простагландин, здатне запобігати в'язкість крові і тим самим зменшувати артеріальний тиск.
Читайте також: Вчені назвали продукти, які можуть понизити сексуальність
Крім цього прекрасним засобом профілактики ниркової недостатності є часник. У ньому присутні антиоксиданти, які діють як протизапальні компоненти.