Лікарі назвали продукти, які допоможуть зберегти нирки

21.11.2018 18:58 0

Лікарі назвали продукти, які допоможуть зберегти нирки

Нирки відіграють найважливішу роль в підтримці здорових функцій організму, адже цей орган фільтрує токсини.
Фахівці в області харчування назвали п'ять продуктів, які особливо ефективно покращують стан нирок, пише daily-news.com.ua
Одним з кращих продуктів для нирок дослідники вважають кольорову капусту. За їхніми словами, цей вид капусти завдяки великій кількості вітаміну C, фолієвої кислоти і волокон сприяє зниженню рівня цукру в крові. Крім того, стан нирок може покращувати звичайна морква: що міститься в ній бета-каротин допомагає в регулюванні артеріального тиску. Підвищений цукор в крові і гіпертонія - це відома причина погіршення ниркових функцій.
Інший продукт, корисний для нирок, - яблука. Дослідження показують, що яблука захищають нирки від пошкоджень за рахунок своєї насиченості пектином. Дана речовина є натуральним абсорбентом, воно зв'язує і виводить з організму токсичні компоненти.
Сповільнювати прогресування ниркових порушень може регулярне вживання цибулі. Вчені пояснюють, що до складу лука входить речовина простагландин, здатне запобігати в'язкість крові і тим самим зменшувати артеріальний тиск.
Читайте також: Вчені назвали продукти, які можуть понизити сексуальність
Крім цього прекрасним засобом профілактики ниркової недостатності є часник. У ньому присутні антиоксиданти, які діють як протизапальні компоненти.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Чем можно привлечь покупателя железобетонных изделий? Оригинальные запчасти для автомобилей Ауди Тормозной барабан на Камаз отличного качества недорого Зимние куртки и парки сегодня по скидкам Мебельные ручки по отличным ценам

Последние новости