Київ готується захищати українців в Угорщині

27.10.2018 0:15 0

Київ готується захищати українців в Угорщині

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що у документі про захист нацменшин, над яким працюють Київ та Будапешт, буде закладено підтримку українців в Угорщині.
Про це він розповів, daily-news.com.ua після зустрічі з угорським колегою Петером Сійярто в Польщі.
"До речі, ми обговорили також і захист української громади Угорщини. Міністр Сійярто погодився з цим. Ми подумаємо над документом у вигляді окремої угоди чи меморандуму, в якому буде закладено не тільки те, що робить Угорщина, а й підтримка нашої громади в Угорщині", - повідомив міністр.
Як повідомляла ЄвроПравда, під час зустрічі міністрів Угорщина запропонувала Україні укласти угоду про захист нацменшин.
Згідно з пропозицією Будапешта, дві країни повинні утримуватися від політики, яка могла б призвести до асиміляції національних меншин і зміни національного складу у певному регіоні.
Читайте також: Путін наказав ввести санкції проти України
Крім того, Міністерство закордонних справ України планує створити нову посаду, яка "покриватиме транскордонне співробітництво".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучший интернет магазин для покупки современных гаджетов Каталог профессионального швейного оборудования от интернет-магазина softorg.com.ua Капа для вирівнювання зубів - єфективність та безпечність Что подарить на день автомобилиста Где искать деньги на развитие бизнеса

Последние новости